Természetes C-vitamin forrás

Újságban megjelent interjú:

Folyékony C

Vitamin a Legjobb Vegyésztől

Amikor Szent-Györgyi Albert felfedezte a C-vitamint, a szer névadása sajátos metamorfózison ment keresztült. Első neve “ignose” (nemtudom-mi-cukor), majd  “Godnose” (Isten-tudja), ezt követte a tudományosabb kicsengésű “hexuronsav”, majd a skorbut elleni gyógyhatásból származó „aszkorbinsav”. A történetnek azonban nincs vége: a legújabb „Folyékony C” nevű vitaminkészítmény nemcsak nevében, hanem hatásfokában is egyedülálló – tudtuk meg dr. Nádor-Virág Anikó gyógyszerésztől, a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem egykori hallgatójától.

Szent-Györgyi Albert paprikája: kápia

Szent-Györgyi Albert paprikája: kápia

Hatalmas utat járt be a „magyar” paprika, amint Amerikából Európán, illetve Törökországon keresztül Magyarországra is eljutott, s Szent-Györgyi Albert laboratóriumában a nagy mennyiségben kikristályosított C-vitamin fő forrásává lett.

Hála a felfedezésnek, ma már olcsón hozzájuthatunk a C-vitamin néven ismeretes, vegyi úton kikristályosított aszkorbinsavhoz. A gyógyszertárba fillérekért vásárolhatunk annyi „acidum ascorbinikumot”, amely a múlt század harmincas éveiben még egy vagyont ért. A C-vitamin szedése azonban akkor éri el az optimumot, ha más tényezőket is figyelembe veszünk.

Mire gondol?

Divat, hogy az emberek 1000-1500 mg aszkorbinsavat is bevesznek naponta, holott az emberi szervezet C-vitamin szükséglete ennek töredéke, 60-80 mg. Betegség, megfázás esetén indokolt lehet a nagyobb dózis, s mivel vízben oldódó szerről van szó, a felesleges mennyiség a vizelettel eltávozik a szervezetből. A nagy mennyiségű vitamin folyamatos szedése azonban hosszú távon a kiválasztó rendszer károsodásához vezethet. A vese ugyanis nem arra lett „kitalálva”, hogy naponta 1-1,5 gramm C-vitamin kiszűrésével küzdjön.

Mi a megoldás?

 

Az egyik megoldás a C-vitamin megfelelő adagolása, a másik pedig a jobb minőség bevitele. Mindkettőre alkalmas a liquid állapotban forgalomba hozott Folyékony C, amelynek vitamintartalmát gyümölcsökből, préseléssel „állítják elő”. Tehát nem mesterséges úton, laboratóriumokban, hanem úgy, ahogyan a Legjobb Vegyész kitalálta.

Mindkettő hatóanyaga ugyanaz. Miért jobb akkor a gyümölcsökből kipréselt C-vitamin a mesterségesen előállított-tól?

Azért, mert a gyümölcsben, gyógynövényben a vitamin más hatóanyagokkal együtt, komplex módon áll a rendelkezésünkre. Ez azt jelenti, hogy a szervezet számára legmegfelelőbb kémiai környezetben, megfelelő ph-értékű közegben, amelyben a vitamin nem csak „jól érzi magát”, hanem az emberi szervezet számára is  könnyen feldolgozható. Ráadásul a természet jóvoltából olyan bioflavonoidokat is tartalmaz, amelynek üdvös volta orvosilag is bizonyított. Antioxidáns hatása a szervezetben lévő szabad gyökök lekötése révén a sejtek öregedését gátolja, valamint a rák elleni is preventív hatású. A legújabb állatkísérletek azt bizonyítják, hogy az Alzheimer-kór megelőzésében is nagyszerű. A készítmény heszperidin és rutin tartalma az érfalakat erősíti, így fogínyvérzés, aranyér és visszér elkerülésére is jó.

Miből készítik a Folyékony C-t?

Acerola (barbadoszi cseresznye)

 

Magas C-vitamin tartalmú gyümölcsökből, citrusfélékből  – narancs, citrom, mandarin és ezek változatai – csipkebogyóból, barbadoszi cseresznyéből. A kipréselt koncentrátumban nincsen cukor, hanem azt agavé-nektárral édesítik.

Hogyan szerezhető be a készítmény?

Mivel új termékről van szó, ezért a termék pontos nevét kell elmondani a patikusnak vagy a gyógynövényesnek ami alapján 5 nagykereskedésből Ők meg tudják rendelni. Dynamic Folyékony C termék pontos  nevei a www.nutrilab.hu oldalon a termék leírásának oldalán illetve ezen az oldalon itt található.

(Somorjai László)

Kosár

A kosár jelenleg üres!

Tipp!

20.000 Ft,- összeg feletti megrendelések esetén a házhoz szállítás díját elengedjük!Keresés


A megrendelés menete

 1. termék(ek) kiválasztása,
  kosárba helyezés
 2. darabszámok beállítása
 3. ÁSZF elfogadása,
  vásárlás befejezése
 4. szállítási adatok ellenőrzése
 5. rendelés feladása,
  visszaigazoló e-mail fogadása.


Látogassa meg a Immunrendszer.com webüzletet a ShopManian

x